.

Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü

Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı

Bölüm Hakkında: Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programının amacı, turizm endüstrisi içinde yer alan seyahat sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman açığını gidermek için öğrencilere temel işletmecilik, turizm işletmeciliği ve genel turizm bilgisinin yanı sıra turizm dağıtım sistemini oluşturan seyahat sektörünün yapısı ve işleyişi, seyahat acentacılığı ve tur operatörlüğü, tur planlama ve yönetimi, turizmde ulaştırma ve profesyonel biletleme, rehberlik konularında gerekli bilgi, beceri ve donanıma sahip elemanlar yetiştirmektir.   Program bu amaçlar doğrultusunda öğrencileri mesleğe hazırlamakta ve gerekli bilgileri edinmesini sağlamaktadır.

Eğitim ve Öğretim Modeli: 3 yarıyıl yüz yüze teorik eğitim, 1 dönem işletmede gerçekleştirilecek olan 3+1 Eğitim Modeli kapsamında mesleki eğitim ve 30 iş günü zorunlu staj şeklindedir.

Öğrenim Ücreti: Yasal öğrenim süresi sonuna kadar (4 yarıyıl) katkı payı ve öğrenim ücreti bulunmamaktadır.

Yükseköğretim Programının Bağlı Bulunduğu Birimin Yeri: Bölümümüz Burdur ili Ağlasun ilçesinde yer alan Ağlasun Meslek Yüksekokulu’na bağlıdır.

Eğitim ve Öğretimin Nerede Gerçekleştirileceği: Teorik Eğitim ve Öğretim Ağlasun Meslek Yüksekokulu Hizmet binasında gerçekleştirilmektedir. Mesleki Eğitim ve 30 iş günü zorunlu staj eğitimi ise protokol yapılan 11 işletme (9 seyahat acentesi, 2 otel) veya öğrencilerimizin kendilerinin bulacağı işletmelerde gerçekleştirilecektir.

Dikey Geçiş Olanakları

Mezunlarımız doğrudan iş hayatına girebilmelerinin yanında, ÖSYM tarafından Türkiye çapında her yıl düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yolu ile de birçok ulusal üniversitenin Açık Öğretim Fakülteleri veya örgün öğretim veren fakülteleri ve 4 yıllık lisans eğitimi veren yüksekokullarına 4 yıllık Lisans programlarına da geçiş yapabilmektedir.  Söz konusu bu programlar:

Ekonomi ve Finans

İşletme

Lojistik Yönetimi

Seyahat İşletmeciliği

Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği

Turizm İşletmeciliği

Turizm Rehberliği

Uluslararası İşletme Yönetimi

 

(Kaynak: Tablo-2 “Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları”, ÖSYM 2024-DGS Yerleştirme Tercih Kılavuzu)

Yukarıda belirtilen alanlarda Lisans diplomasını alan mezunlarımız, gerekli sınavlara girerek lisansüstü eğitim (Yüksek Lisans ve Doktora) yapma imkânına da sahip olabilmektedir.

Hazırlık Sınıfı: İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulanmamaktadır.

Program Akreditasyonları: Programın akreditasyon anlaşması yoktur.

Yurt: İlçede Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurt  bulunmamaktadır. Ancak öğrencilerin konaklayabileceği çok sayıda özel apart ve pansiyon bulunmaktadır.

 

ders içerikleri

  • Danışmanlıklar
  • Posta Hizmetleri Programı Ders İçerikleri
  • Bilgi Güvenliği Programı Ders İçerikleri
  • Kültürel Miras ve Turizm Programı Ders İçerikleri
  • Bankacılık ve Sigortacılık Programı Ders İçerikleri
  • Maliye Programı