Bilgisayar Teknolojilisi ve Programlama Bölümü

Bilgisayar Programcılığı Programı

Bölüm Tanıtım Filmi: https://youtu.be/tx_voGYD0Qw

Bölüm Hakkında: Bilgisayar Teknolojileri ve Programcılığı  bölümünün amacı, günümüz bilgi teknolojileri alanındaki ihtiyacı karşılamak için kamu ve özel sektörde ihtiyaç duyulan, çağın ve iş yaşamının koşullarına uygun nitelikli uzmanları iş dünyasına kazandırmaktır. Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojileri Bölümünün hedefi, disiplinler arası çalışmalara yatkın, sorunlara yaratıcı ve özgün çözüm yolları bulabilen, günümüzde gelişen teknolojiye uygun bilgi birikimine sahip ve çağın getirdiği yeniliklere uygun olarak Bilgisayar ve Bilişim alanında yetkin uzmanlar yetiştirmektir. Öğrencilerimizin kendi alanında uzmanlaşması için ihtiyaç duydukları derslerden müfredat oluşturulmuştur.

Eğitim ve Öğretim Modeli: 4 Yarıyıl yüz yüze eğitim ve 30 iş günü zorunlu staj şeklindedir.

Öğrenim Ücreti: Yasal öğrenim süresi sonuna kadar (4 yarıyıl)  katkı payı ve öğrenim ücreti bulunmamaktadır.

Yükseköğretim Programının Bağlı Bulunduğu Birimin Yeri: Bölümümüz Burdurun Ağlasun İlçesinde yer alan Ağlasun Meslek Yüksekokuluna bağlıdır.

Eğitim ve Öğretimin Nerede Gerçekleştirileceği: Eğitim ve Öğretim Ağlasun Meslek Yüksekokulu Hizmet binasında gerçekleştirilmektedir.

Hazırlık Sınıfı: İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulanmamaktadır.

Program Akreditasyonları: Programın akreditasyon anlaşması yoktur.

Yurt: İlçede Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurt  bulunmamaktadır. Ancak  öğrencilerin konaklayabileceği çok sayıda özel apart ve pansiyon bulunmaktadır.

Bilişim Güvenliği Programı

Bölüm Tanıtım Filmi: https://youtu.be/tx_voGYD0Qw

Bölüm Hakkında: Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı, temel bilgisayar bilgisinin yanı sıra, tüm sektörlere bilgi güvenliği çözümleri geliştirmek ve bilgisayar sistemleri alanında teknik destek elemanı olarak çalışabilecek yeni yetenekleri bilişim dünyasına kazandırmak üzere hazırlanmıştır.

Bilişim alanında her gün artan bilgi güvenliği ihtiyacına hem teorik hem de pratik becerileriyle sektörde konusunda uzmanlaşan yazılımcılar ve teknik destek elemanı olarak çalışabilecek teknikerler yetiştirmektedir. Ayrıca, toplumun hızla gelişen bilgisayar teknolojilerine uyum sağlayabilmesi, gerek duyulan bilgi toplama ve toplanan bu bilgileri işleme ile ilgili konulardaki problemler karşısında da hızlı ve doğru çözüm üretebilen nitelikli elemanlar yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz, internet ve elektronik posta hizmeti veren tüm kuruluşlar, çok kullanıcılı bilgisayar sistemi olan tüm kuruluşlar, bilgisayar ağı olan tüm kuruluşlar, elektronik ticaret yapan tüm kuruluşlar, uzaktan eğitim yapan tüm kuruluşlar vb. yerlerde kolaylıkla çalışma imkanı bulacaklardır.

Hazırlık Sınıfı: İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulanmamaktadır.

Program Akreditasyonları: Programın akreditasyon anlaşması yoktur.