.

Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü

Kültürel Miras ve Turizm Programı


Bölüm Hakkında: Ülkemiz insanlık tarihinin başlangıcından bu yana çeşitli uygarlıklarca tercih edilmiş, süreklilik gösteren bir yerleşim yeri olmuştur. Sahip olduğu bu çeşitlilik, ülkemize hem ulusal hem de uluslararası bir önemde kültürel miras bırakmıştır. Bu mirasın korunması ise ülkemiz gençlerinin ödevidir ve bu konuya yönelecek işgücüne ihtiyaç duyulacaktır.

Ağlasun Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Kültürel Miras ve Turizm programının amacı; ülkemizin arkeolojik varlıklarının, sanat eserlerinin, yöresel özelliklerinin özenle korunması; bu kültürel varlıkların ulusal ve uluslararası bağlamda turizm açısından çekim merkezlerine dönüştürülmesi ve bu yolla sosyo-kültürel ve ekonomik katkı sağlanmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunacak elemanlar yetiştirilmesidir.

Eğitim ve Öğretim Modeli: 4 Yarıyıl yüz yüze eğitim ve 30 iş günü zorunlu staj şeklindedir.

Öğrenim Ücreti: Yasal öğrenim süresi sonuna kadar (4 yarıyıl)  katkı payı ve öğrenim ücreti bulunmamaktadır.

Yükseköğretim Programının Bağlı Bulunduğu Birimin Yeri: Bölümümüz Burdurun Ağlasun İlçesinde yer alan Ağlasun Meslek Yüksekokuluna bağlıdır.

Eğitim ve Öğretimin Nerede Gerçekleştirileceği: Eğitim ve Öğretim Ağlasun Meslek Yüksekokulu Hizmet binasında gerçekleştirilmektedir.

Hazırlık Sınıfı: İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulanmamaktadır.

Program Akreditasyonları: Programın akreditasyon anlaşması yoktur.

Yurt: İlçede Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurt  bulunmamaktadır. Ancak  öğrencilerin konaklayabileceği çok sayıda özel apart ve pansiyon bulunmaktadır.

ders içerikleri

  • Danışmanlıklar
  • Posta Hizmetleri Programı Ders İçerikleri
  • Bilgi Güvenliği Programı Ders İçerikleri
  • Kültürel Miras ve Turizm Programı Ders İçerikleri
  • Bankacılık ve Sigortacılık Programı Ders İçerikleri
  • Maliye Programı